Go Back

Óriás palacsinta

Az óriás palacsinta az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egyre több helyen látom, hogy rajta van az édesség kínálatok listáján, így sokakban felmerülhet, hogy miért ne csináljam meg otthon? Az óriás palacsinta recept majdnem ugyanaz, mint a sima palacsinta receptje, így csak egy óriáspalacsinta sütőt kell vegyünk és már neki is kezdhetünk az óriás palacsinta sütésnek.
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course Dessert
Cuisine Magyar
Servings 8 darab
Calories 136 kcal

Ingredients
  

  • 2 db tojás (L-esméretű)
  • 2 bögre finomliszt (250 g)
  • 1 ek porcukor (kb. 40 g)
  • 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)
  • 1 csipet
  • 250 ml tehéntej (ha lehet házi)
  • 250 ml szódavíz
  • 3 ek étolaj

Instructions
 

  • 1.      Kezdésnek egy viszonylag nagyobb edénybenösszedolgozzuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha nem szereted, avaníliás cukrot kihagyhatod, de ad neki egy kis extra ízt, amitől kicsitmáshogy lesz édes.
  • 2.      Utána mehet is bele a liszt és a csipet só. Ezutánszépen fokozatosan adjuk hozzá a tejet és közben folyamatosan kevergessük. Ezazért fontos mert, ha először hozzáadod az összes tejet és utána kezded elkeverni akkor összecsomósodik és ha nem tudod kidolgozni, akkor helyenkéntérezni fogod a lisztet a palacsintában. A keverés mehet habverővel vagybotmixerrel, én személy szerint a botmixert preferálom.
  • 3.      Ezután adjuk hozzá a szódavizet. Lehet ásványvízis a lényeg, hogy nagyon buborékos legyen. Végezetül egy kis olaj, egy félpercig még keverjük és kész is a tészta. Ha még nem folyt össze teljesen a nyála szádban akkor érdemes hagyni egy 10-20 percet állni a tésztát, de ha nembírod kivárni akkor se lesz semmi probléma.
  • 4.      Ezután jöhet a sütés. Ez az a rész, aholmindenki megijed, de hidd el ez sem olyan nagy ördöngösség. Ha az elsőtelrontanád ne ess kétségbe, nekem még a 10. alkalommal se sikerült elsőre, delegalább a kis házikedvencnek is jutott valami.
  • 5.      Kapcsold be a palacsintasütőt. Körülbelül 70%-oshőfokon menjen a sütő, az a legideálisabb a palacsinta elkészítéséhez. Hafelmelegedett a sütő önts rá egy kis olajat és kend el rajta, hogy a teljesfelületre jusson, vagy használj spricelős olajat.
  • 6.      Ezután mehet a tészta. Körülbelül kétmerőkanálnyi tésztát önts a sütőre majd az elkenő segítségével szépen körkörösenkezd el húzni a tésztát míg a sütőt teljes felületét be nem fedi. Oldalankéntkörülbelül 2 percig süsd és készen is vagyunk. Ugye, hogy nem volt akkoraördöngösség?