1. Kezdésnek egy viszonylag nagyobb edénybenösszedolgozzuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha nem szereted, avaníliás cukrot kihagyhatod, de ad neki egy kis extra ízt, amitől kicsitmáshogy lesz édes.
2. Utána mehet is bele a liszt és a csipet só. Ezutánszépen fokozatosan adjuk hozzá a tejet és közben folyamatosan kevergessük. Ezazért fontos mert, ha először hozzáadod az összes tejet és utána kezded elkeverni akkor összecsomósodik és ha nem tudod kidolgozni, akkor helyenkéntérezni fogod a lisztet a palacsintában. A keverés mehet habverővel vagybotmixerrel, én személy szerint a botmixert preferálom.
3. Ezután adjuk hozzá a szódavizet. Lehet ásványvízis a lényeg, hogy nagyon buborékos legyen. Végezetül egy kis olaj, egy félpercig még keverjük és kész is a tészta. Ha még nem folyt össze teljesen a nyála szádban akkor érdemes hagyni egy 10-20 percet állni a tésztát, de ha nembírod kivárni akkor se lesz semmi probléma.
4. Ezután jöhet a sütés. Ez az a rész, aholmindenki megijed, de hidd el ez sem olyan nagy ördöngösség. Ha az elsőtelrontanád ne ess kétségbe, nekem még a 10. alkalommal se sikerült elsőre, delegalább a kis házikedvencnek is jutott valami.
5. Kapcsold be a palacsintasütőt. Körülbelül 70%-oshőfokon menjen a sütő, az a legideálisabb a palacsinta elkészítéséhez. Hafelmelegedett a sütő önts rá egy kis olajat és kend el rajta, hogy a teljesfelületre jusson, vagy használj spricelős olajat.
6. Ezután mehet a tészta. Körülbelül kétmerőkanálnyi tésztát önts a sütőre majd az elkenő segítségével szépen körkörösenkezd el húzni a tésztát míg a sütőt teljes felületét be nem fedi. Oldalankéntkörülbelül 2 percig süsd és készen is vagyunk. Ugye, hogy nem volt akkoraördöngösség?