Különlegessségek Palacsinta Alapreceptek Palacsinta recept

Óriás palacsinta recept és elkészítése

óriás palacsinta recept

Az óriás palacsinta az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egyre több helyen látom, hogy rajta van az édesség kínálatok listáján, így sokakban felmerülhet, hogy miért ne csináljam meg otthon? Az óriás palacsinta recept majdnem ugyanaz, mint a sima palacsinta receptje, így csak egy óriáspalacsinta sütőt kell vegyünk és már neki is kezdhetünk az óriás palacsinta sütésnek.

TIPP: A tökéletes óriás palacsinta elkészítéséhez szükséged lesz egy T-alakú úgynevezett elkenőre. Erről lentebb láthatsz is egy képet. A műanyag átfordító opcionális, de használata nagyban megkönnyíti a palacsinta átfordítását.

hasznos infók

Mennyiség

kb. 7-10 darab

Konyha:

Magyar

Elkészítés:

20-30 perc

Kalória:

kb. 120-160/darab

Hozzávalók

 • 2 bögre finomliszt (250g)

 • 2 tojás (L-es méretű)

 • 1 ek porcukor (kb. 40g)

 • 1 csomag vaníliás cukor

 • 1 csipet só

 • 350 ml tej (ha lehet házi tejjel)

 • 250 ml szódavíz

 • 3 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS:

 1. Kezdésnek egy viszonylag nagyobb edényben összedolgozzuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha nem szereted, a vaníliás cukrot kihagyhatod, de ad neki egy kis extra ízt, amitől kicsit máshogy lesz édes.
 2. Utána mehet is bele a liszt és a csipet só. Ezután szépen fokozatosan adjuk hozzá a tejet és közben folyamatosan kevergessük. Ez azért fontos mert, ha először hozzáadod az összes tejet és utána kezded el keverni akkor összecsomósodik és ha nem tudod kidolgozni, akkor helyenként érezni fogod a lisztet a palacsintában. A keverés mehet habverővel vagy botmixerrel, én személy szerint a botmixert preferálom.
 3. Ezután adjuk hozzá a szódavizet. Lehet ásványvíz is a lényeg, hogy nagyon buborékos legyen. Végezetül egy kis olaj, egy fél percig még keverjük és kész is a tészta. Ha még nem folyt össze teljesen a nyál a szádban akkor érdemes hagyni egy 10-20 percet állni a tésztát, de ha nem bírod kivárni akkor se lesz semmi probléma.
 4. Ezután jöhet a sütés. Ez az a rész, ahol mindenki megijed, de hidd el ez sem olyan nagy ördöngösség. Ha az elsőt elrontanád ne ess kétségbe, nekem még a 10. alkalommal se sikerült elsőre, de legalább a kis házikedvencnek is jutott valami.
 5. Kapcsold be a palacsintasütőt. Körülbelül 70%-os hőfokon menjen a sütő, az a legideálisabb a palacsinta elkészítéséhez. Ha felmelegedett a sütő önts rá egy kis olajat és kend el rajta, hogy a teljes felületre jusson, vagy használj spriccelős olajat.
 6. Ezután mehet a tészta. Körülbelül két merőkanálnyi tésztát önts a sütőre majd az elkenő segítségével szépen körkörösen kezd el húzni a tésztát míg a sütőt teljes felületét be nem fedi. Mindenképpen szükséged lesz egy elkenő, vagy simítóra. Egy egyszerűbb, olcsóbb fajta is tökéletesen megfelel a célra, mint például ez a simító. Oldalanként körülbelül 2 percig süsd és készen is vagyunk. Ugye, hogy nem volt akkora ördöngösség?

TIPP: Minden palacsinta előtt tegyél rá egy kávéskanálnyi olajat. Nem csak azért mert odaragad, hanem mert ad neki egy kis plusz ízt, amitől finomabb lesz a palacsinta.

A teljes óriáspalacsinta felszerelés
óriás palacsinta recept közeli

Az óriás palacsinta recept záró gondolatai

Az óriás palacsinta recept és annak elkészítése, mint láthatod nem sokban tér el a hagyományos palacsintáétól. Mivel maga a palacsinta tészta nagyobb, így elsőre nehezebb lehet az átfordítása, de egy két próbálkozás után biztos vagyok benne, hogy menni fog. Még egy érdekesség így a végére. Amikor óriás palacsintát sütök sokszor már akkor elkezdem megtölteni amikor a másik oldala sül, így amikor kiveszem már mehet is egyenesen a tányérra és nem kell utána töltögetni.

Óriás palacsinta

Az óriás palacsinta az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egyre több helyen látom, hogy rajta van az édesség kínálatok listáján, így sokakban felmerülhet, hogy miért ne csináljam meg otthon? Az óriás palacsinta recept majdnem ugyanaz, mint a sima palacsinta receptje, így csak egy óriáspalacsinta sütőt kell vegyünk és már neki is kezdhetünk az óriás palacsinta sütésnek.
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course Dessert
Cuisine Magyar
Servings 8 darab
Calories 136 kcal

Ingredients
  

 • 2 db tojás (L-esméretű)
 • 2 bögre finomliszt (250 g)
 • 1 ek porcukor (kb. 40 g)
 • 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)
 • 1 csipet
 • 250 ml tehéntej (ha lehet házi)
 • 250 ml szódavíz
 • 3 ek étolaj

Instructions
 

 • 1.      Kezdésnek egy viszonylag nagyobb edénybenösszedolgozzuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha nem szereted, avaníliás cukrot kihagyhatod, de ad neki egy kis extra ízt, amitől kicsitmáshogy lesz édes.
 • 2.      Utána mehet is bele a liszt és a csipet só. Ezutánszépen fokozatosan adjuk hozzá a tejet és közben folyamatosan kevergessük. Ezazért fontos mert, ha először hozzáadod az összes tejet és utána kezded elkeverni akkor összecsomósodik és ha nem tudod kidolgozni, akkor helyenkéntérezni fogod a lisztet a palacsintában. A keverés mehet habverővel vagybotmixerrel, én személy szerint a botmixert preferálom.
 • 3.      Ezután adjuk hozzá a szódavizet. Lehet ásványvízis a lényeg, hogy nagyon buborékos legyen. Végezetül egy kis olaj, egy félpercig még keverjük és kész is a tészta. Ha még nem folyt össze teljesen a nyála szádban akkor érdemes hagyni egy 10-20 percet állni a tésztát, de ha nembírod kivárni akkor se lesz semmi probléma.
 • 4.      Ezután jöhet a sütés. Ez az a rész, aholmindenki megijed, de hidd el ez sem olyan nagy ördöngösség. Ha az elsőtelrontanád ne ess kétségbe, nekem még a 10. alkalommal se sikerült elsőre, delegalább a kis házikedvencnek is jutott valami.
 • 5.      Kapcsold be a palacsintasütőt. Körülbelül 70%-oshőfokon menjen a sütő, az a legideálisabb a palacsinta elkészítéséhez. Hafelmelegedett a sütő önts rá egy kis olajat és kend el rajta, hogy a teljesfelületre jusson, vagy használj spricelős olajat.
 • 6.      Ezután mehet a tészta. Körülbelül kétmerőkanálnyi tésztát önts a sütőre majd az elkenő segítségével szépen körkörösenkezd el húzni a tésztát míg a sütőt teljes felületét be nem fedi. Oldalankéntkörülbelül 2 percig süsd és készen is vagyunk. Ugye, hogy nem volt akkoraördöngösség?
Summary
recipe image
Recept neve
Óriás palacsinta
Published On
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Ez is érdekes lehet...