Palacsinta Alapreceptek Palacsinta recept

Melyik a legjobb palacsinta recept?

a legjobb palacsinta recept

Az évek során számtalan palacsinta receptet kipróbáltam, de mindig volt mit finomítani rajta. A palacsinta elkészítése nem a legbonyolultabban elkészíthető desszertek táborát erősíti, de valahogy mindig lehet rajta alakítani egy kicsit, amitől még jobb lesz. Évek kisérletezgetése után kijelenthetem, hogy megvan a legjobb palacsinta recept amin felesleges bármit is változtatni.

TIPP: Ha nincs otthon konyhai mérleged, a liszt kiméréséhez használhatsz egy 2,5dl-es bögrét. Az arányokat bögrére vonatkozóan is megadom 😊

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Kezdésnek egy viszonylag nagyobb edényben összedolgozzuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha nem szereted, a vaníliás cukrot kihagyhatod, de ad neki egy kis extra ízt, amitől kicsit máshogy lesz édes.
  2. Utána mehet is bele a liszt és a csipet só. Ezután szépen fokozatosan adjuk hozzá a tejet és közben folyamatosan kevergessük. Ez azért fontos mert, ha először hozzáadod az összes tejet és utána kezded el keverni akkor összecsomósodik és ha nem tudod kidolgozni, akkor helyenként érezni fogod a lisztet a palacsintában. A keverés mehet habverővel vagy botmixerrel, én személy szerint a botmixert preferálom.
  3. Ezután adjuk hozzá a szódavizet. Lehet ásványvíz is a lényeg, hogy nagyon buborékos legyen. Végezetül egy kis olaj, egy fél percig még keverjük és kész is a tészta. Ha még nem folyt össze teljesen a nyál a szádban akkor érdemes hagyni egy 10-20 percet állni a tésztát, de ha nem bírod kivárni akkor se lesz semmi probléma.
  4. Ezután jöhet a sütés. Ez az a rész, ahol mindenki megijed, de hidd el ez sem olyan nagy ördöngösség. Ha az elsőt elrontanád ne ess kétségbe, nekem még a 10. alkalommal se sikerült elsőre, de legalább a kis házikedvencnek is jutott valami. 😊
  5. Vegyél elő egy serpenyőt és a rezsónak gyújts alá. A palacsinta igen gyorsan elkészül, így nem javaslom, hogy a legnagyobb hőfokra állítsd a sütőt. Ettől függetlenül azért közelebb legyen a legnagyobb fokozathoz, mint a közepeshez.
  6. Habár a tésztában van olaj javaslom, hogy tegyél a serpenyőre is minden sütés előtt egy kicsit, mert ad a palacsintának egy kis extra ízt. Ha teflonos serpenyőd van és az extra kalóriák mellé nem szeretnél még egy kis extrát akkor kihagyhatod, de ha nem azt használsz akkor mindenképpen javaslom ugyanis ellenkező esetben le fog ragadni a palacsinta. Én miden palacsinta elött egy ilyen szilikonos elkenővel szoktam beolajozni a tepsit.
  7. Ha forró a serpenyő akkor mehet rá a tészta. Egy leveses merőkanál tésztát kezdj el szépen fokozatosan ráönteni a tepsire úgy, hogy közben a tepsit elkezded körkörösen forgatni, hogy a teljes felületére jusson tészta.
  8. Körülbelül 1-2 percig süsd, majd a palacsinta egyik szélénél finoman alányúlva egy laza csuklómozdulattal átfordítod a másik oldalára. A másik oldalát is süsd kb. 1 percig és kész is a tökéletes palacsinta.

TIPP: Ha ragadna a tészta és nem tudnád könnyen átfordítani akkor érdemes nem csak egy helyen alá nyúlni, hanem ahol először alányúltál onnan indulva körbe menni a tepsin úgy, hogy a kiszedő körülbelül 3 centi mélyen legyen a tészta alatt, így könnyebben meg fogod tudni forgatni.  

a legjobb palacsinta recept közeli

A legjobb palacsinta recept záró gondolatai

Összehasonlítva az én palacsinta receptemmel tényleg nincs nagy különbség közte és a nagyi receptje között. A vaníliás cukor és az ipari mennyiségű olaj tényleg ennyit változtatna rajta. Kipróbáltam én is és valóban kicsit más volt az íze. Valahogy azonban mégis más, ha ő csinálja. Így arra kellett rájönnöm, hogy Mint láthatod a legjobb palacsinta recept nem tér el olyan sokban az általános palacsinta recepttől. A titka a minőségi összetevők kiválasztásában és a megfelelő arányok eltalálásában van. A házi tej amit bármelyik piacon megvehetsz, a vaníliacukor és a kellő mennyiségű olaj használata garantálja, hogy az elkészítés után azt fogod mondani: Ez a legjobb palacsinta recept és többé mást nem is fogsz használni.

Ez is érdekes lehet...