Különlegessségek Palacsinta recept

Egy fenséges csúsztatott palacsinta recept

csúsztatott palacsinta recept

Mi a jobb a palacsintánál? Hát a sok palacsinta. Nos ez csúsztatott palacsinta recept igen sok palacsintát tartalmaz. Ha kíváncsi vagy hogyan is készül a többrétegű palacsinta és mitől van az a különleges íze, akkor ez a recept pont neked szól. Elöjáróban annyit, hogy sok féle töltelékkel létezik, de az eredeti csúsztatott palacsinta recept lekvárral és dióval készül. Persze ha neked a csoki-vanília pudingos kombináció jobban tetszik, úgy is elkészítheted.

TIPP: Mivel nagyon gyorsan kell fordítani a palacsintát, hogy közben tudd tölteni is az épp elkészült darabot, célszerű valamilyen palacsintaforgató lapátot használnod. Sokkal gyorsabban lehet vele dolgozni mint a sima forgatólapáttal.

hasznos infók

Mennyiség

 4 adag

Konyha:

Osztrák

Elkészítés:

40 perc

Kalória:

kb. 780kcal/adag

Hozzávalók

  • 3 tojás (L-es méretű)

  • 2 bögre finomliszt (120g)

  • 1 ek porcukor (kb. 40g)

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet só

  • 350 ml tej (ha lehet házi tejjel)

  • 200 ml szódavíz

  • 1 evőkanál étolaj

  • 20 dkg baracklekvár

  • 20 dkg dió (darált)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet, a tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálba öntjük majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután folyamatos turmixolás mellet mehet hozzá szépen lassan a tej. Erre azért van szükség, hogy minél jobban elkerüljük, hogy a tészta csomómentes legyen. Ha ezzel megvagyunk mehet hozzá az ásványvíz és az olaj. Egy kicsit még turmixoljuk és kezdhetjük is a sütést. A serpenyőt minden palacsinta előtt olajozzuk be és a közepes és legnagyobb fokozat közötti fokozat valamelyikére állítsuk a sütőt.
  2. A titok pedig most jön. Ha megsütöttük az egyik oldalát akkor nem fordítod meg a tésztát, hanem rakod is ki egy tányérba.
  3. Ahogy készülnek a palacsinták az egyikre lekvárt rakj, a másikra pedig porcukros diót. A dió darálásánál azt ajánlom, hogy úgy csináld, mint a gundel palacsintánál. Ez alatt azt értem, hogy az egyik részét finomra daráld, a másik részét pedig nagyobb szeműre. Ettől sokkal kellemesebb lesz az íze.
  4. Tehát egy réteg lekvár a következő réteg dió porcukorral, aztán megint lekvár és így tovább.
  5. Amikor kirakod a tányérra a tésztát mindig a nem megsült fele legyen felül.
  6. Végezetül az utolsó rétegnél arra figyelj, hogy most nem a megsült része lesz felfelé, hanem pont fordítva. Ha rákerült a legutolsó palacsinta is a tetejére akkor a tetejét megporcukrozzuk és kész is az eredeti igazi csúsztatott palacsinta. A Végén 4-be vágod és kész már lehet is fogyasztani.

TIPP: Ha a darálás előtt kicsit megpirítod a diót akkor sokkal finomabb és intenzívebb íze lesz a palacsintában, így azt ajánlom mindenképpen próbáld ki.

csúsztatott palacsinta recept közeli

Az igazi csúsztatott palacsinta recept záró gondolatai

A csúsztatott palacsinta jóval időigényesebb mint a hagyományos palacsinta, így valószínűleg jóval ritkábban fogod elkészíteni, mint hagyományos társát. nagy ördöngösség nincs benne, de azért türelmet igényel felépül az a palacsintatorony. Eredetileg lekvár és dióval készül, de én csináltam már csoki és vanília pudinggal is, na az volt az igazi kalóriabomba, de az íze valami szenzációs volt. Ha unod a lekvárt, próbáld ki az az opciót is.

Ez is érdekes lehet...