Különlegessségek Palacsinta recept Sütőben sült palacsinták

Bécsi túrós palacsinta recept

bécsi túrós palacsinta recept

Fogadjunk, hogy nem tudtad, hogy a bécsi túrós palacsinta recept eredetileg Franciaországból származik. Onnan került át Bécsbe majd Romániába és onnan vettük át mi Magyarok. Kacifántos egy története van, de szerencsére a receptje nem annyira kacifántos. Habár nem a legegyszerűbb elkészíteni, de ebben a részletes leírásban A-tól Z-ig igyekszem mindent bemutatni, hogy te is az ízek kálváriájával lephesd meg szeretteid. Első körben lássuk, milyen alapanyagok is kellenek a bécsi túrós palacsintához. Ha pedig érdekel az eredeti túrós palacsainta receptje, azt itt tudod megtekinteni.

TIPP: Ha nincs otthon mérleged, a liszt kiméréséhez kis könnyítés, ha előveszel egy 2,5dl-es bögrét.

hasznos infók

Mennyiség

 4 adag

Konyha:

Osztrák

Elkészítés:

60 perc

Kalória:

kb. 680kcal/adag

Hozzávalók

  • A Palacsintához
  • 2 tojás (L-es méretű)

  • 1 bögre finomliszt (120g)

  • 1 ek porcukor (kb. 40g)

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet só

  • 350 ml tej (ha lehet házi tejjel)

  • 200 ml szódavíz

  • 1 evőkanál étolaj

  • A töltelékhez
  • 3 tojás

  • 250 gram túró

  • 4 ek vaj

  • 100 g porcukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet só

  • 1 db citrom

  • Az öntethez
  • 2 dl tej

  • 2 tojás

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 50 g porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet, a tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálba öntjük majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután folyamatos turmixolás mellet mehet hozzá szépen lassan a tej. Erre azért van szükség, hogy minél jobban elkerüljük, hogy a tészta csomómentes legyen. Ha ezzel megvagyunk mehet hozzá az ásványvíz és az olaj. Egy kicsit még turmixoljuk és kezdhetjük is a sütést. A serpenyőt minden palacsinta előtt olajozzuk be és a közepes és legnagyobb fokozat közötti fokozat valamelyikére állítsuk a sütőt. Oldalanként körülbelül 1-2 percig süssük és kész is a palacsinta. Biztos vannak, akiknek több instrukció szükséges a palacsinta sütéshez, de mivel ez a cikk rakott palacsintáról szól így ha részletesebb magyarázatot szeretnél a palacsinta sütésről akkor ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.
  2. Ha kész vannak a palacsinták akkor jöhet a töltelék. A tojásfehérjét és a sárgáját szétválasztjuk és két külön tálkába tesszük. A sárgálya igazság szerint rögtön mehet is abba az edénybe, ahova a töltelék többi részét is tesszük. Tehát a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot. Ha ezek megvannak akkor kikeverjük és mehet is hozzá a túró. Jól összedolgozzuk majd jöhet hozzá a citromhéj és a csipet só. Szerény véleményem szerint a recept egyik titka az erőteljes citromos íz. Így azt javaslom, hogy addig reszeld a citrom héját a tálba míg egy ici-pici sárga rész sem marad rajta.
  3. Ha megvan a töltelék jöhet a töltés. Én kisfröccsöt javaslok, de a nagyfröccs is tökéletesen megteszi. na de térjünk vissza a palacsintára. tehát a palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük majd ketté vágjuk. Elkezdjük egyesével egy mélyebb tepsibe vagy sütő tálba tenni (ha még nincs ilyened itt könnyedén megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet), picit ferdén úgy, hogy félig fedjék is egymást. Az utolsó sora ugye ne kerül újabb palacsinta, de ha szeretnéd cifrázni akkor mehetnek rá negyed darabok és úgy még jobban fog kinézni.
  4. ezután jöhet az öntet. Az összetevőket egy tálba tesszük, azaz a tejet, a tojást, a vaníliás cukrot és a porcukrot majd botmixerrel összedolgozzuk. Ízvilág függő, de ha te is nagyon szereted az intenzív citromos ízt akkor a maradék csupasz citromból egy pici levet belereszelhetsz a töltelékbe és így sokkal intenzívebb lesz a desszert íze. Ha minden megvan akkor öntsük rá a palacsintára úgy, hogy mindenhova jusson.
  5. Ezután a tálat egy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és körülbelül 20-25 percig sütjük amíg aranybarna nem lesz a teteje.

TIPP: Ha esetleg azon törnéd a fejed, hogy a tölteléket mennyivel egyszerűbb lenne botmixerrel összedolgozni akkor ne tedd, ugyanis az első alkalommal amikor elkészítettem ezt a receptet én bizony elkövettem ezt a hibát. Túl híg lesz a halmazállapota és inkább szósz lesz, mint töltelék. Sajnos ezt a folyamatot gépek nélkül kell megcsinálni.

bécsi túrós palacsinta közeli

A Bécsi túrós palacsinta recept záró gondolatai

Remélem elnyerte a tetszésed ez a bécsi túrós palacsinta recept és hamarosan kipróbálod a gyakorlatban is. Viszonylag időigényes az elkészítése a hagyományos palacsintához képest, de garantálom, hogy megéri a belefektetett időt. Az arányokat többszöri próbálkozással kísérleteztem ki és ez ízlett a körülöttem lévőknek a legjobban, de ha érzel magadban kreativitást akkor nyugodtan próbálkozhatsz te is az arányok kisebb változtatásával. Ha az összetevőket meghagyod, rosszul nem igen sülhet el.

Summary
recipe image
Recept neve
Bécsi túrós palacsinta
Published On
Total Time

Ez is érdekes lehet...