Diétás Palacsinták Különlegessségek Palacsinta recept Zabos palacsinta receptek

Babacsinta recept. Egy palacsinta recept nem csak babáknak

babacsinta recept

Ha a mama ehet palacsintát, a baba miért ne ehetne? Mondjuk azért, mert nem biztos, hogy azok a tápanyagok vannak benne amire egy babának szüksége van. Viszont van erre is megoldás, mégpedig a babacsinta. Ez a babacsinta recept mentes a káros tápanyagoktól és még finom is. Az én személyes ajánlásom az, hogy liszt helyett inkább zablisztet használj, a vaníliás cukrot pedig vanília aromával is lehet helyettesíteni. Az íze pedig ugyan olyan finom lesz így garantált, hogy a csöppség nyugodtan fog utána aludni.

TUDTAD? A Stevia (sztívia) az egyedüli növényi alapú természetes édesítőszer amely egészséges és alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezik, így tökéletes édesítőszer azok számára, akik egészségesen és diétásan is szeretnének étkezni. Ha szeretnéd édesíteni a babacsintád akkor cukor helyett stevia-t használj.

hasznos infók

Mennyiség

kb. 4 adag

Konyha:

Magyar

Elkészítés:

15 perc

Kalória:

kb. 50-80/adag

Hozzávalók

  • 1 tojás (L-es méretű)

  • 2 ek liszt vagy zabliszt

  • 1 csipet só

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 50 ml tej vagy zabtej

  • 1 tk fahéj

  • 1 érett banán

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Kezdésnek egy viszonylag nagyobb edényben összedolgozzuk a tojást, a banánt és a vaníliás cukrot. Ha nem szeretnél használni vaníliás cukrot, használhatsz helyette vanília aromát is.
  2. Utána mehet is bele a zabliszt, a fahéj és a csipet só. Ezután szépen fokozatosan adjuk hozzá a tejet és közben folyamatosan kevergessük. A keverés mehet habverővel vagy botmixerrel, én személy szerint a botmixert preferálom.
  3. Ezután jöhet a sütés. Ez az a rész, ahol mindenki megijed, de hidd el ez sem olyan nagy ördöngösség. Ha az elsőt elrontanád ne ess kétségbe, nekem még a 10. alkalommal se sikerült elsőre, de legalább a kis házikedvencnek is jutott valami. 😊
  4. Vegyél elő egy serpenyőt és a rezsónak gyújts alá. A palacsinta igen gyorsan elkészül, így nem javaslom, hogy a legnagyobb hőfokra állítsd a sütőt, de azért közelebb legyen a legnagyobb fokozathoz, mint a közepeshez.
  5. Javaslom, hogy tegyél a serpenyőre is minden sütés elött egy kis olíva olajat, mert ad a palacsintának egy kis extra ízt. Ha teflonos serpenyőd van és az extra kalóriák mellé nem szeretnél még egy kis extrát akkor kihagyhatod, de ha nem azt használsz akkor mindenképpen javaslom ugyanis ellenkező esetben le fog ragadni a palacsinta.
  6. Ha forró a serpenyő akkor mehet rá a tészta. Egy leveses merőkanál tésztát kezdj el szépen fokozatosan ráönteni a tepsire úgy, hogy közben a tepsit elkezded körkörösen forgatni, hogy a teljes felületére jusson tészta.
  7. Körülbelül 1-2 percig süsd, majd a palacsinta egyik szélénél finoman alányúlva egy laza csuklómozdulattal átfordítod a másik oldalára. A másik oldalát is süsd kb. 1 percig és kész is a tökéletes palacsinta.

TIPP: Ha ragadna a tészta és nem tudnád könnyen átfordítani akkor érdemes nem csak egy helyen alá nyúlni, hanem ahol először alányúltál onnan indulva körbe menni a tepsin úgy, hogy a kiszedő körülbelül 3 centi mélyen legyen a tészta alatt, így könnyebben meg fogod tudni forgatni.  

babacsinta recept féloldalas

A babacsinta recept záró gondolatai

Az igazán jó babacsinta recept megtalálása nem volt a legegyszerűbb feladat. Számomra nagyon fontos volt a minőségi, tápanyagokban gazdag összetevők megtalálása, de azért a jó íz is fontos, mivel a baba mellett az anya is elég sűrűn eszik belőle. 😊

Úgy érzem ez a recept minden szempontból megfelel az elvárásaimnak és a tapasztalatok azt mutatják, hogy valóban ízletes. Szerencsére mindenki jól jár. Apa főz, anyának és a babának pedig igazi kulináris élményekben lehet része. Kell ennél több?

Ez is érdekes lehet...