A regenoros diéta egyre népszerűbb mostanság, így joggal merülhet fel a kérdés, hogy létezik-e regenoros palacsinta, így a diéta alatt is fogyaszthassuk kedvenc édességünket. Abba nem mennék bele, hogy a diéta alatt mit ehetünk és mit nem, de ezek azok az alapanyagok, amik a legjobban megfelelnek a regenoros diéta szabályainak és még az íze is sem utolsó. Az egyes liszt és tej alapanyagok helyettesíthetőek más fajtával is ha a diéta alatt az neked jobban bejött, de ami tilos az a zsír helyettesítése olajjal.
TIPP: Ha nincs otthon konyhai mérleged, a liszt kiméréséhez használhatsz egy 2,5dl-es bögrét. Az arányokat bögrére vonatkozóan is megadom 😊
hasznos infók
kb. 15-20 darab
Magyar
20-30 perc
kb. 80-100/darab
Hozzávalók
2 bögre kókusz vagy kukoricaliszt (250g)
2 tojás (L-es méretű)
1 ek Stevia vagy eritrit (kb. 40 g)
1 csipet só
350 ml rizstej vagy kókusztej
250 ml szódavíz
Kacsa vagy sertészsír a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
- Kezdésnek egy viszonylag nagyobb edényben összedolgozzuk a tojást és a stevia-t.
- Utána mehet is bele a kókuszliszt és a csipet só. Ezután szépen fokozatosan adjuk hozzá a kókusztejet és közben folyamatosan kevergessük. Ez azért fontos mert, ha először hozzáadod az összes tejet és utána kezded el keverni akkor összecsomósodik. Ha pedig nem tudod kidolgozni, akkor helyenként érezni fogod a lisztet a palacsintában. A keverés mehet habverővel vagy botmixerrel, én személy szerint a botmixert preferálom.
- Ezután adjuk hozzá a szódavizet. Lehet ásványvíz is a lényeg, hogy nagyon buborékos legyen. Egy fél percig még keverjük és kész is a tészta. Ha még nem folyt össze teljesen a nyál a szádban akkor érdemes hagyni egy 10-20 percet állni a tésztát, de ha nem bírod kivárni akkor se lesz semmi probléma.
- Ezután jöhet a sütés. Ez az a rész, ahol mindenki megijed, de hidd el ez sem olyan nagy ördöngösség. Ha az elsőt elrontanád ne ess kétségbe, nekem még a 10. alkalommal se sikerült elsőre, de legalább a kis házikedvencnek is jutott valami.
- Vegyél elő egy serpenyőt és a rezsónak gyújts alá. A palacsinta igen gyorsan elkészül, így nem javaslom, hogy a legnagyobb hőfokra állítsd a sütőt. Azért arra figyelj, hogy közelebb legyen a legnagyobb fokozathoz, mint a közepeshez.
- Javaslom, hogy tegyél a serpenyőre is minden sütés előtt egy kis zsírt, mert ad a palacsintának egy kis extra ízt és nem ragad oda. Ha teflonos serpenyőd van és az extra kalóriák mellé nem szeretnél még egy kis extrát akkor kihagyhatod, de ha nem azt használsz akkor mindenképpen javaslom ugyanis ellenkező esetben le fog ragadni a palacsinta.
- Ha forró a serpenyő akkor mehet rá a tészta. Egy leveses merőkanál tésztát kezdj el szépen fokozatosan ráönteni a tepsire úgy, hogy közben a tepsit elkezded körkörösen forgatni. Mindezt úgy hogy a teljes felületére jusson tészta.
- Körülbelül 1-2 percig süsd, majd a palacsinta egyik szélénél finoman alányúlva egy laza csuklómozdulattal átfordítod a másik oldalára. A másik oldalát is süsd kb. 1 percig és kész is a tökéletes palacsinta.
TUDTAD? A Stevia (sztívia) az egyedüli növényi alapú természetes édesítőszer amely egészséges és alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezik, így tökéletes édesítőszer azok számára, akik egészségesen és diétásan is szeretnének étkezni.


A tökéletes regenoros palacsinta záró gondolatai
A regenoros diéta alatt nem a legjobb ha palacsintát eszünk, de ez a recept az, ami talán még a leginkább beleférhet a diétába. Alapvetően egészséges összetevőkből áll össze, így akár akkor is fogyaszthatjuk, ha csak egészségesebben szeretnénk táplálkozni. Mint említettem a rizs vagy kókusztej helyettesíthető mással is, de szigorúan tilos mandulatejet használni. Remélem ezzel a recepttel tudtam segíteni, hogy kielégíthesd a diéta alatt rád törő palacsinta utáni vágyadat.