Amerikai palacsinta Palacsinta recept

A legjobb amerikai palacsinta receptek

amerikai palacsinta receptek

Az amerikai palacsintának létezik néhány receptje, de ha őszinték akarunk lenni nagy különbség nincs köztük. Az alapanyagok tekintetében a változtatási lehetőség korlátozott, hisz, ha bármit is megváltoztatunk az eredeti amerikai palacsinta recepten akkor nem lesz az igazi az íze. Lehet minimálisan változtatni rajta, kicsit több tej, vagy ha egészségesen akarjuk fogyasztani akkor cukor helyett steviat használunk, esetleg liszt helyet zablisztet, de nagy változtatásokra nem igazán van lehetőség. Ebben a cikkben a kedvenc amerikai palacsinta receptemet fogom bemutatni, de ha egyéb amerikai palacsinta receptek is érdekelnek akkor erre a linkre kattintva megtekintheted a többi amerikai palacsinta receptet is.  

TIPP: Ha nincs otthon konyhai mérleged, a liszt kiméréséhez használhatsz egy 2,5dl-es bögrét. Az arányokat bögrére vonatkozóan is megadom

hasznos infók

Mennyiség

kb. 12-16 darab

Konyha:

USA

Elkészítés:

20 perc

Kalória:

kb. 100-120/darab

Hozzávalók

  • 1,5 bögre finomliszt (210g)

  • 2 tojás (L-es méretű)

  • 1 ek porcukor (kb. 30g)

  • 1 csipet só

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 320 ml házi tehéntej

  • 1 csomag sütőpor (10-12 g)

  • 50 g vaj

  • olaj a sütéshez (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Először is egy nagy edényben keverd össze az alapanyagokat a lisztet és a vajat kivéve. A keverést végezheted habverővel vagy botmixerrel is. Ezután mehet hozzá szépen fokozatosan a liszt, mindig egy picit több, közben kevergesd. Erre azért van szükség mert, ha így csinálod akkor nem lesz a tészta csomós. Persze egybe is önthetsz mindent az elején, de akkor sokkal nehezebb lesz kikeverni a lisztcsomókat a tésztából.
  2. Amig kevered a tésztát a vajat tedd be a mikróval, hogy megolvadjon ugyanis, ha nem olvasztott vajat használsz akkor nem fogod tudni rendesen eldolgozni, csak bele fog ragadni a habverőbe vagy a botmixerbe. Ha megvan akkor az is mehet bele a tésztába és kevergesd tovább.
  3. Ezt addig csináld amig teljesen sima nem lesz a tészta. Az amerikai palacsinta tésztája sokkal sűrűbb, mint a magyar és egyéb európai palacsinták tésztája. A másik eltérés a magyar palacsintához képest, hogy ezt nem kell hagyni pihentetni, hanem amint megvan a kész masszád, rögtön el is kezdheted sütni.
  4. Vegyél elő egy tapadásmentes (teflonos) serpenyőt. Nekem ő vált be a legjobban, de olyat használsz amilyet szeretnél a lényeg, hogy tényleg tapadásmentes legyen mert különben oda fog ragadni a tészta. A sütőt közepes hőfokra állítsd és várd meg amig felmelegszik a serpenyő. Olajozás tekintetében megoszlanak a vélemények, személy szerint én mindig beolajozom mert így kevésbé fog leragadni, illetve szerintem adni neki egy kis plusz kellemes ízt is.
  5. Ezután önts egy merőkanálnyi tésztát a forró serpenyő közepére és hagyd, hogy magától szétterüljön a massza. A hagyományos palacsintával ellentétben nem kell forgatni a serpenyőt. Körülbelül 10-14 cm átmérőjű tésztát kell, hogy láss és a sütőpor hatására fél-1 centiméter magas lesz a tészta.
  6. Körülbelül 1,5-2 perc után nyúlj szépen alá egy sütőlapáttal és ha azt látod, hogy halványbarna a tészta, illetve a tetején pedig épp kezdene megszilárdulni a tészta és megjelentek a buborékok a tésztán akkor megfordíthatod.
  7. Egy laza csuklómozdulattal fordítsd meg. Ha pár csepp kifolyna ne aggódj, a sütőlapáttal nyugodtan visszatolhatod a tésztára és szép marad a formája. Körülbelül fél percig süsd ezt az oldalát is és kész is a tökéletes amerikai palacsinta.
amerikai palacsinta receptek oldalról

Egyéb amerikai palacsinta receptek

Ha tökéletes amerikai palacsintát szeretnél készíteni, akkor ezt a receptet ajánlom figyelmedbe. Akkor érdemes egyéb receptet keresned, ha valami különlegességet szeretnél készíteni. Itt olyan dolgokra gondolok, mint az amerikai palacsinta tej nélküli változata, az amerikai zabpalacsinta vagy akár az almás amerikai palacsinta. Sokan írnak olyan alternatív recepteket is, amik elsőre jól hangozhatnak, de csak csalódás lesz a végeredmény. Hidd el, kipróbáltam őket mert engem is érdekelt. Ilyenre példa a kefires amerikai palacsinta és a szódabikarbónával készülő amerikai palacsinta is. Száz szónak is egy a vége, ha ezt a receptet használod, garantálom, hogy nem fogsz csalódni a végeredményben.

by.: Palacsintareceptek.hu

Ez is érdekes lehet...