Diétás Palacsinták Palacsinta recept Zabos palacsinta receptek

A legfinomabb diétás palacsinta recept

diétás palacsinta

A palacsinta nem éppen egy diétás étel. Viszont megesik mindenkivel, hogy egy hosszú fogyókúrás időszak alatt rájön a palacsintázhatnék. Mit lehet ilyenkor tenni? Ne aggódj, nem kell lemondani az élvezetekről, inkább vegyük elő a kreativitásunkat és készítsük el diétásan. Sok diétás palacsinta recept van az interneten, de vagy íztelenek vagy annyira nem is diétásak.

Hosszas kísérletezgetés után viszont megtaláltam azt a receptet, ami ha nem is pont olyan mint a hagyományos változat, de határozottan ízletes és kielégíti a palacsinta utáni sóvárgásomat. Ha pontos akarok lenni ez tulajdonképpen két recept ugyanis van egy fehérjeporos verzió is benne, hogy az edzőterem bajnokai se maradjanak palacsinta recept nélkül.

TUDTAD? A Stevia (sztívia) az egyedüli növényi alapú természetes édesítőszer amely egészséges és alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezik, így tökéletes édesítőszer azok számára, akik egészségesen és diétásan is szeretnének étkezni.

hasznos infók

Mennyiség

kb. 8-12 darab

Konyha:

Magyar

Elkészítés:

20 perc

Kalória:

kb. 85 kcal/adag

Hozzávalók

  • 2 bögre zabliszt vagy zabpehelyliszt (250 g)

  • 2 tojás (L-es méretű)

  • 1 ek stevia vagy xilit (kb. 40 g)

  • 1 csipet só

  • 300 ml tej vagy kókusztej

  • 250 ml szódavíz

  • kókuszolaj a sütéshez

  • Fehérjeporos verzió
  • 30 g fehérjepor

  • 2 bögre helyett 1 bögre zabliszt (120 g)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojást és az édesítőszert összedolgozzuk egy edényben.
  2. Ezután mehet hozzá a zabliszt és a só majd jöhet a tej is. Ezeket egy bomixerrel összeturmixoljuk. Arra figyelj, hogy addig turmixold amig a massza teljesen csomómentes nem lesz. Ha nem így teszel akkor egyes helyeken igen kellemetlen lisztes íze lesz a palacsintának.
  3. Ha a tésztát csomómentesre dolgoztad akkor jöhet hozzá a szénsavas ásványvíz. Itt lényegtelen, hogy szóda vagy ásványvíz a lényeg, hogy jó buborékos legyen.
  4. Ezután célszerű hagyni egy 10-20 percet állni hagyni a masszát, de ha ezt a lépést kihagyod akkor se lesz semmi probléma.
  5. Most pedig jöhet a sütés, de ettől sem kell megijedni.
  6. Fogd meg a kedvenc serpenyős és gyújts alá. Ami itt fontos, hogy megtaláld az ideális hőfokot. Az se jó ha nem elég forró a serpenyő, de ha túl nagy hőfokon sütöd akkor pedig könnyen odaég. Nagyjából 60-70%-os hőfokon menjen a sütő, akkor nagy baj nem lehet, de menet közben állíthatsz rajta érzésre.
  7. Tegyél a serpenyőre egy kávéskanálnyi kókuszolajat majd forgasd jobbra-balra, hogy az olaj a teljes felületet beterítse. Ha van ecseted akkor azt is használhatod.
  8. Majd jöhet a tészta. Körülbelül egy merőkanálnyi tésztát tegyél a serpenyőre, figyelj rá, hogy ne egyszerre öntsd rá, hanem folyamatos körkörös mozdulatokkal ahogy forgatod a tepsit, úgy menjen rá a tészta is, így a sütő teljes felületét érni fogja a tészta.
  9. Egy két perc múlva nyúlj alá egy kiszedővel és ha úgy érzed jó, akkor szépen lassan egyre inkább nyúlj a szedővel beljebb majd egy hirtelen mozdulattal fordítsd át. Érdemes egy kicsit több oldalról is alányúlni és kicsit megrázni a serpenyőt mert úgy van rá esély, hogy elkezd mozogni a tészta és úgy sokkal könnyebb átforgatni.
  10. Ha átforgattad süljön még maximum fél percet és szedheted is ki.

TIPP: Minden palacsinta elött tegyél rá egy kávéskanálnyi kókuszolajat. Nem csak azért mert odaragad, ha nem teflonos serpenyőn sütöd, hanem mert ad neki egy kis plusz ízt, amitől finomabb lesz a palacsinta.

diétás palacsinta közeli

A legfinomabb diétás palacsinta recept záró gondolatai

Az évek folyamán sok féle diétás palacsinta recepttel próbálkoztam, de valahogy egyik sem volt az igazi míg nem megtaláltam ezt. A neked is havibérleted van a konditerembe akkor feltételezem fehérjéd is van, így a kellemest a hasznos elve alapján neked a fehérjés verziót ajánlom, hogy egy kis extra fehérjét is bevigyél. Ha finom fehérjét használsz akkor igen spéci extra ízeket is ki tudsz hozni a palacsintából. Rám például pár havonta rámjön a banán mánia, ilyenkor banános fehérjével csinálom a palacsintát. 😊

Ha érzed magadban a kreativitást az arányok kisebb változtatásával finomíthatsz rajta, hogy a te ízvilágod számára is tökéletes legyen, de ezzel az alaprecepttel se tudsz nagyon mellé lőni ugyanis egyszerű, könnyű, ízletes és nem utolsó sorban diétás. Kell ennél több?

Ez is érdekes lehet...