Diétás Palacsinták Palacsinta recept Zabos palacsinta receptek

A legfinomabb diétás palacsinta recept

diétás palacsinta

A palacsinta nem éppen egy diétás étel. Viszont megesik mindenkivel, hogy egy hosszú fogyókúrás időszak alatt rájön a palacsintázhatnék. Mit lehet ilyenkor tenni? Ne aggódj, nem kell lemondani az élvezetekről, inkább vegyük elő a kreativitásunkat és készítsük el diétásan. Sok diétás palacsinta recept van az interneten, de vagy íztelenek vagy annyira nem is diétásak.

Hosszas kísérletezgetés után viszont megtaláltam azt a receptet, ami ha nem is pont olyan mint a hagyományos változat, de határozottan ízletes és kielégíti a palacsinta utáni sóvárgásomat. Ha pontos akarok lenni ez tulajdonképpen két recept ugyanis van egy fehérjeporos verzió is benne, hogy az edzőterem bajnokai se maradjanak palacsinta recept nélkül.

TUDTAD? A Stevia (sztívia) az egyedüli növényi alapú természetes édesítőszer amely egészséges és alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezik, így tökéletes édesítőszer azok számára, akik egészségesen és diétásan is szeretnének étkezni.

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojást és az édesítőszert összedolgozzuk egy edényben.
  2. Ezután mehet hozzá a zabliszt és a só majd jöhet a tej is. Ezeket egy bomixerrel összeturmixoljuk. Arra figyelj, hogy addig turmixold amig a massza teljesen csomómentes nem lesz. Ha nem így teszel akkor egyes helyeken igen kellemetlen lisztes íze lesz a palacsintának.
  3. Ha a tésztát csomómentesre dolgoztad akkor jöhet hozzá a szénsavas ásványvíz. Itt lényegtelen, hogy szóda vagy ásványvíz a lényeg, hogy jó buborékos legyen.
  4. Ezután célszerű hagyni egy 10-20 percet állni hagyni a masszát, de ha ezt a lépést kihagyod akkor se lesz semmi probléma.
  5. Most pedig jöhet a sütés, de ettől sem kell megijedni.
  6. Fogd meg a kedvenc serpenyős és gyújts alá. Ami itt fontos, hogy megtaláld az ideális hőfokot. Az se jó ha nem elég forró a serpenyő, de ha túl nagy hőfokon sütöd akkor pedig könnyen odaég. Nagyjából 60-70%-os hőfokon menjen a sütő, akkor nagy baj nem lehet, de menet közben állíthatsz rajta érzésre.
  7. Tegyél a serpenyőre egy kávéskanálnyi kókuszolajat majd forgasd jobbra-balra, hogy az olaj a teljes felületet beterítse. Ha van ecseted akkor azt is használhatod.
  8. Majd jöhet a tészta. Körülbelül egy merőkanálnyi tésztát tegyél a serpenyőre, figyelj rá, hogy ne egyszerre öntsd rá, hanem folyamatos körkörös mozdulatokkal ahogy forgatod a tepsit, úgy menjen rá a tészta is, így a sütő teljes felületét érni fogja a tészta.
  9. Egy két perc múlva nyúlj alá egy kiszedővel és ha úgy érzed jó, akkor szépen lassan egyre inkább nyúlj a szedővel beljebb majd egy hirtelen mozdulattal fordítsd át. Érdemes egy kicsit több oldalról is alányúlni és kicsit megrázni a serpenyőt mert úgy van rá esély, hogy elkezd mozogni a tészta és úgy sokkal könnyebb átforgatni.
  10. Ha átforgattad süljön még maximum fél percet és szedheted is ki.

TIPP: Minden palacsinta elött tegyél rá egy kávéskanálnyi kókuszolajat. Nem csak azért mert odaragad, ha nem teflonos serpenyőn sütöd, hanem mert ad neki egy kis plusz ízt, amitől finomabb lesz a palacsinta.

diétás palacsinta közeli

A legfinomabb diétás palacsinta recept záró gondolatai

Az évek folyamán sok féle diétás palacsinta recepttel próbálkoztam, de valahogy egyik sem volt az igazi míg nem megtaláltam ezt. A neked is havibérleted van a konditerembe akkor feltételezem fehérjéd is van, így a kellemest a hasznos elve alapján neked a fehérjés verziót ajánlom, hogy egy kis extra fehérjét is bevigyél. Ha finom fehérjét használsz akkor igen spéci extra ízeket is ki tudsz hozni a palacsintából. Rám például pár havonta rámjön a banán mánia, ilyenkor banános fehérjével csinálom a palacsintát. 😊

Ha érzed magadban a kreativitást az arányok kisebb változtatásával finomíthatsz rajta, hogy a te ízvilágod számára is tökéletes legyen, de ezzel az alaprecepttel se tudsz nagyon mellé lőni ugyanis egyszerű, könnyű, ízletes és nem utolsó sorban diétás. Kell ennél több?

Ez is érdekes lehet...