Biztos veled is megesett már, hogy nagyon megkívántad a palacsintát, de nem volt 1 órád a teljes procedúrára így szükséged volt egy gyors palacsinta receptre. Nos, ha esetleg jelenleg is ebben a cipőben járnál, akkor jó helyen jársz.
Az elkészítést pontosabban is ki fogom fejteni, hogy tudd, de ha az alapanyagokat fogod és egy lábosba csak beszóród és összeturmixolod, akkor is jó palacsinta lesz belőle. Amire nagyon figyelj, hogy jó alaposan turmixold össze a tésztát, hogy ne maradjanak benne csomók, illetve a szódavizet mindenképpen akkor öntsd hozzá, ha az össze többi összetevőt már összedolgoztad.
TIPP: Ha nincs otthon konyhai mérleged, a liszt kiméréséhez használhatsz egy 2,5dl-es bögrét. Az arányokat bögrére vonatkozóan is megadom
hasznos infók
kb. 15-20 darab
Magyar
20 perc
kb. 80-100/darab
Hozzávalók
2 bögre finomliszt (250g)
2 tojás (L-es méretű)
1 ek porcukor (kb. 40g)
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
350 ml tej (ha lehet házi tejjel)
250 ml szódavíz
3 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
- Kezdésnek egy viszonylag nagyobb edényben összedolgozzuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha nem szereted, a vaníliás cukrot kihagyhatod, de ad neki egy kis extra ízt, amitől kicsit máshogy lesz édes.
- Utána mehet is bele a liszt és a csipet só. Ezután szépen fokozatosan adjuk hozzá a tejet és közben folyamatosan kevergessük. Ez azért fontos mert, ha először hozzáadod az összes tejet és utána kezded el keverni akkor összecsomósodik és ha nem tudod kidolgozni, akkor helyenként érezni fogod a lisztet a palacsintában. A keverés mehet habverővel vagy botmixerrel, én személy szerint a botmixert preferálom.
- Ezután adjuk hozzá a szódavizet. Lehet ásványvíz is a lényeg, hogy nagyon buborékos legyen. Végezetül egy kis olaj, egy fél percig még keverjük és kész is a tészta. Ha még nem folyt össze teljesen a nyál a szádban akkor érdemes hagyni egy 10-20 percet állni a tésztát, de ha nem bírod kivárni akkor se lesz semmi probléma.
- Ezután jöhet a sütés. Ez az a rész, ahol mindenki megijed, de hidd el ez sem olyan nagy ördöngösség. Ha az elsőt elrontanád ne ess kétségbe, nekem még a 10. alkalommal se sikerült elsőre, de legalább a kis házikedvencnek is jutott valami.
- Vegyél elő egy serpenyőt és a rezsónak gyújts alá. A palacsinta igen gyorsan elkészül, így nem javaslom, hogy a legnagyobb hőfokra állítsd a sütőt. Viszont mindenképpen közelebb legyen a legnagyobb fokozathoz, mint a közepeshez.
- Habár a tésztában van olaj javaslom, hogy tegyél a serpenyőre is minden sütés előtt egy kicsit, mert ad a palacsintának egy kis extra ízt. A legjobb, ha egy ehhez hasonló szilikonos ecsettel olajozod be a serpenyőt. Ha teflonos serpenyőd van és az extra kalóriák mellé nem szeretnél még egy kis extrát akkor kihagyhatod, de ha nem azt használsz akkor mindenképpen javaslom ugyanis ellenkező esetben le fog ragadni a palacsinta.
- Ha forró a serpenyő akkor mehet rá a tészta. Egy leveses merőkanál tésztát kezdj el szépen fokozatosan ráönteni a tepsire úgy, hogy közben a tepsit elkezded körkörösen forgatni, hogy a teljes felületére jusson tészta.
- Körülbelül 1-2 percig süsd, majd a palacsinta egyik szélénél finoman alányúlva egy laza csuklómozdulattal átfordítod a másik oldalára. A másik oldalát is süsd kb. 1 percig és kész is a tökéletes palacsinta.

A gyors palacsinta recepttel kapcsolatos egyéb megjegyzések
A gyors palacsinta elkészítése nem sokban tér el a nem gyorsan készíthető változattól. Kevesebb időt fogsz az alapanyagok sorrendben történő összedolgozásával eltölteni. Ezen kívül valamivel nagyobb hőfokon is sütheted, hogy gyorsabban elkészüljön, de egy bizonyos idő alá nem tudod csökkenteni sajnos. A tészta egyszerű, de mégis ízletes így hát nincs más dolgod mint gyorsan elkészíteni.