Amerikai palacsinta Palacsinta recept

A bögrés amerikai palacsinta receptje

bögrés amerikai palacsinta

Mivel ezt a receptet olvasod biztos te is az a fajta ember vagy, akit zavar, hogy a receptek arányait miért nem lehet valami minden konyhában megtalálható eszközre vonatkozóan is megadni. Mondjuk gramm helyett lehetne a mértékegység bögre. Nos én is ez a típus vagyok, így elhoztam nektek a kedvenc bögrés amerikai palacsinta receptem. Amit csak lehetet megadtam bögrére vonatkozóan is. A vajat pedig úgy tudod könnyen kiszámolni, hogy megveszed a 250g-os rama-t, öt egyenlő csíkra felvágod és már meg is van az 50 g vaj. A receptet egy 250ml-es bögrére vonatkozóan állítottam össze.

hasznos infók

Mennyiség

kb. 12-16 darab

Konyha:

USA

Elkészítés:

20 perc

Kalória:

kb. 100-120/darab

Hozzávalók

  • 1,5 bögre finomliszt (210 g)

  • 2 tojás (L-es méretű)

  • 1 ek porcukor (kb. 30 g)

  • 1 csipet só

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1,5 bögre házi tehéntej (320-350 ml)

  • 1 csomag sütőpor (10-12 g)

  • 50 g vaj

  • olaj a sütéshez (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Először is egy nagy edényben keverd össze az alapanyagokat a lisztet és a vajat kivéve. A keverést végezheted habverővel vagy botmixerrel is. Ezután mehet hozzá szépen fokozatosan a liszt, mindig egy picit több, közben kevergesd. Erre azért van szükség mert, ha így csinálod akkor nem lesz a tészta csomós. Persze egybe is önthetsz mindent az elején, de akkor sokkal nehezebb lesz kikeverni a lisztcsomókat a tésztából.
  2. Amig kevered a tésztát a vajat tedd be a mikróval, hogy megolvadjon ugyanis, ha nem olvasztott vajat használsz akkor nem fogod tudni rendesen eldolgozni, csak bele fog ragadni a habverőbe vagy a botmixerbe. Ha megvan akkor az is mehet bele a tésztába és kevergesd tovább.
  3. Ezt addig csináld amig teljesen sima nem lesz a tészta. Az amerikai palacsinta tésztája sokkal sűrűbb, mint a magyar és egyéb európai palacsinták tésztája. A másik eltérés a magyar palacsintához képest, hogy ezt nem kell hagyni pihentetni, hanem amint megvan a kész masszád, rögtön el is kezdheted sütni.
  4. Vegyél elő egy tapadásmentes (teflonos) serpenyőt. Nekem ő vált be a legjobban, de olyat használsz amilyet szeretnél a lényeg, hogy tényleg tapadásmentes legyen mert különben oda fog ragadni a tészta. A sütőt közepes hőfokra állítsd és várd meg amig felmelegszik a serpenyő. Olajozás tekintetében megoszlanak a vélemények, személy szerint én mindig beolajozom mert így kevésbé fog leragadni, illetve szerintem adni neki egy kis plusz kellemes ízt is.
  5. Ezután önts egy merőkanálnyi tésztát a forró serpenyő közepére és hagyd, hogy magától szétterüljön a massza. A hagyományos palacsintával ellentétben nem kell forgatni a serpenyőt. Körülbelül 10-14 cm átmérőjű tésztát kell, hogy láss és a sütőpor hatására fél-1 centiméter magas lesz a tészta.
  6. Körülbelül 1,5-2 perc után nyúlj szépen alá egy sütőlapáttal és ha azt látod, hogy halványbarna a tészta, illetve a tetején pedig épp kezdene megszilárdulni a tészta és megjelentek a buborékok a tésztán akkor megfordíthatod.
  7. Egy laza csuklómozdulattal fordítsd meg. Ha pár csepp kifolyna ne aggódj, a sütőlapáttal nyugodtan visszatolhatod a tésztára és szép marad a formája. Körülbelül fél percig süsd ezt az oldalát is és kész is a tökéletes amerikai palacsinta.
bögrés amerikai palacsinta álló

A bögrés amerikai palacsinta tálalása

Mint láthatod az egyszerű amerikai palacsinta elkészítése nem is olyan bonyolult. Egy pár tippet azért A jó amerikai palacsinta még finomabb, ha szépen van tálalva. Én általában egymásra szoktam pakolni őket és a tetejét öntöm le jó adag szósszal. Ami pedig lefolyik a tányérra azzal pedig jól ki lehet tunkolni a falatokat. lehet csoki szósszal és pudinggal is enni, de számomra az abszolút befutó a juharszirup. Próbálj meg eredeti kanadai juharszirupot venni, ha azzal megkóstolod, többet nem akarod majd mással enni.

Ez is érdekes lehet...